Szövetségünk idén először licensz megszerzését tette kötelezővé a hazai versenyrendszerben résztvevő klubok oktatóinak, edzőinek.

Ezzel nem csak törvényi kötelezettségünknek tettünk eleget, de egyúttal a felhalmozott sportági szaktudást is megosztották egymással a Disc Golf és Ultimate sportokban jártas pedagógusok. Tizenhét Ultimate és két Disc Golf edző vett részt a február 10-i eseményen, ahol mindannyian tíz perces előadással mutatkoztak be. A prezentációk témái igen széles spektrumot öleltek fel. Hallhatott beszámolót a közönség például a frizbikorong fizikájáról, a Disc Golf testnevelés órai alkalmazásáról, vagy akár az U17-es Lány Ultimate válogatott felkészüléséről.  A jelentkezett szakemberek egy szabályismereti tesztet is kitöltöttek, többnyire hibátlanul. Így elmondhatjuk, hogy - a hagyományteremtő szándékkal megrendezett - első licensz képzésen 19 sportági Licensz került kiosztásra D, C és B kategóriában.

A licenszt szerzett szakembereink közül fog kikerülni az idei évben az Ultimate U17 korosztály lány és fiú csapatainak szövetségi edzője, a Disc Golf felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, valamint az MRKSZ edzői bizottsága. Utóbbinak egyik fő feladata lesz a következő licensz képzések megszervezése és szakmai felügyelete. A február 10-i tapasztalatok szerint ezeknek jó hangulatú, magas színvonalú lebonyolításához a feltételek adottak.

Gratulálunk úttörő edzőinknek!

A névsort és a kategóriákat az alábbi felületen lehet megtekinteni: (honlapunk "Adatbázis" menüpontjában!) 2018. évi MRKSZ edzői licenszek