Óriási sportdiplomáciai sikert könyvelhetett el szövetségünk március második hetében. A 2019. évi felnőtt Ultimate frizbi Európa-bajnokság rendezési jogáért két szövetség és helyszín maradt versenyben a pályázat utolsó körére. Az olasz szövetség Velencével, míg az MRKSZ Győr-Gyirmóttal karöltve várta a végső döntést. Az európai Ultimate szövetség (EUF) elnöke, Andrea Furlan személyesen vett részt február végén a Győri ETO Park és a Gyirmóti Alcufer Stadion bejárásán, s valószínűleg ez a bejárás bizonyult sorsfordítónak. Március 12-én ugyanis hivatalos levél érkezett szövetségünk címére, miszerint 2019. június 29. - július 6. között hazánk rendezheti meg a sportági kontinens-viadalt.

Az esemény nem csak a frizbi rajongók számára kiemelt fontosságú, méretét tekintve a valaha volt egyik legnagyobb hazai sportesemény lesz. Nyolc napon keresztül több mint kétezer sportoló kűzd majd a 14 labdarúgó pályán. Kísérőkkel és szurkolókkal együtt mintegy 20-25 000 vendégéjszakával számolhat Győr városa és a hazai (sport)turizmus. A fő célkitűzésünk, hogy az esemény révén a hazai sportpolitikában nagységrendekkel emeljük az Ultimate sportág presztízsét. Győr város mellett partnereink között tudhatjuk az Emberi Erőforrás Minisztérium, a Klebelsberg Központ és a Nemzeti Versenysport Szövetség prominenseit.

Az EB szervezési teendői több száz segítő kezet igényelnek, melyekre elsősorban a hazai utánpótlás játékosok, testnevelők és rekreáció szervezők köréből fog válogatni a feladattal megbízott vezetőségünk. Az Ultimate európai történetének legnagyobb eseményére a három divízióban közel 90 nemzeti válogatottat várunk. A szövetség részéről négytagú Bizottság felügyeli a 15 hónapos előkészületeket, Barna Zsófia, Hamar László, Paksai Márton és Erdősi Zoltán személyében.

Hajrá Magyarország, hajrá Ultimate!