Szövetségünk első ízben hirdeti meg nemzeti Ultimate válogatott felállítását a teljes törvényi feltételek biztosításával.

Ráadásul mindjárt három csapat szervezeti kereteit és célkitűzéseit is lefektette az elnökség. A felnőtt Ultimate mixed válogatott irányítását a 2016-ban, még az előző elnökség által kinevezett szövetségi kapitány, Erdősi Zoltán viszi tovább. S az akkor megfogalmazottaknak megfelelően a 2019. évi hazai rendezésű Európa-bajnokság csak egy állomás azon az úton, mely a kontinentális elithez való felzárkózást vette célba. (S melynek eredményorientált kifutása a 2023. évi kontinensviadal lesz.)

A három éve megkezdett átfogó utánpótlás program következő lépéseként az U17-es korosztályban mind a Lány, mind a Fiú nemzeti válogatott kihirdetésre kerül. Előbbinek Csanády Boglárka és Barna Zsófia, utóbbinak Hamar László lett szövetségi edzőként a vezetője. Mindkét csapat első kontinentális megmérettetése a 2019. augusztus 10-17. között Wroclawban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság lesz. S bár a fiatalok számára sincs egyelőre kitűzött eredménycél, a lányoktól nem irracionális elvárás az élmezőnybe, negyeddöntőbe jutás sem.

Az idei esztendő hátralevő részében mindhárom válogatott vezetői még a bő keret alakítására koncentrálnak, érdemes figyelni tehát a postaládákat!

Hajrá Magyarok, hajrá Ultimate!