Az idei esztendő az újdonságokról és sportszakmai hagyományteremtésekről fog szólni Szövetségünk és a hazai frizbi-közönség számára egyaránt.

A teljesség igénye nélkül:

januártól megkezdik munkájukat megyei/kerületi Ultimate referenseink;

február 28-i edzői licenszképzésünkön három szakmai sztárelőadót látunk vendégül, Dr Csányi Tamás (osztályvezető, Magyar Diáksport Szövetség), Dr. Ökrös Csaba (tanszékvezető, Testnevelési Egyetem) és Mizsér Attila olimpiai bajnok (coach, menedzser) személyeiben;

márciusban indul útjára először a hivatalos Ultimate Nemzeti Bajnokság (felnőtt és U15 mixed divíziókban);

júniusban kerül sor első ízben hazai Strand Ultimate Országos Bajnokságra;

júliusban felnőtt Ultimate Európa-bajnokságot rendezhetünk;

augusztusban három utánpótlás válogatottunk is Európa-bajnokságon vesz részt Lengyelországban; 

nyáron és ősszel számos Disc Golf verseny mellett megkezdődik Disc Golf sportági továbbképzésünk pedagógusoknak;

az ősz során 5 korcsoport mindhárom divíziójában Magyar Kupa kerül megrendezésre. 

Nem titkolt szándékunk, hogy a Magyar Repülő Korong Szövetség és az Ultimate frizbi sportág 2019-ben általánosan ismertté, és sportdiplomáciailag is elismertté váljon idehaza és egész Európában. Első termékünk a hazai publikum számára az NB I, melynek versenykiírását egyesületeink már megkapták, s melynek sorsolása február elsején zajlik majd. A résztvevő klubok oda-, visszavágós rendszerben két fordulóban mérik össze tudásukat felnőtt és U15 korosztályban, így az ország több nagyvárosában márciustól októberig összesen 60 mérkőzést követhetnek figyelemmel követőink. Élőben és virtuálisan! Hajrá Repülő Korong sportok, hajrá MRKSZ 2019-ben is!