Az Európa-bajnokság évében a hazai Ultimate első versenyének Győr adott otthont január utolsó vasárnapján. Az Up&Fly Frizbi SE igazán kitett magáért a szervezésben. A győrszentiváni alakulat játékosai, a kisebbek szülei, a Móricz Általános Iskola dolgozói és a Molnár Vid Sportközpont alkalmazottai minden igényt kielégítő feltételeket teremtettek a felnőtt mixed versenyhez. Az eseményről a 61.700 példányszámú Győr+ Hetilap is írt beharangozót, s a kilátogatók nem is csalódtak a színvonalban és az izgalmakban.

Mivel az idei évtől kezdődően teremben Szövetségünk nem szervez Országos Bajnokságot, így a II. RAAB kupa a téli szezon kiemelt eseményévé lépett elő. Melyen részt vett a tavalyi (utolsó) OB első öt helyezettje. A MAFC, MUFA, Up&Fly és Heroes egyesületek legjobbjai az előzetes várakozásoknak megfelelően igencsak szoros mérkőzéseket játszottak, míg az Up&Fly 2 és a Heroes 2 csapatok főként az utánpótlás játékosaik rutinszerzése céljából csaptak össze a "nagyokkal".

A végső győzelmet veretlenül a MUFA szerezte meg ezúttal, a második helyre óriási bravúrral a Heroes futott be, miután a MAFC ellen az utolsó pillanatban egyenlíteni, míg a házigazdák ellen döntő ponttal nyerni tudott (mindkét meccsen kulcsszerepet játszott Takács Luca, aki ezen a napon megállíthatatlan volt, és a verseny legjobb játékosa különdíját is elnyerte!). A dobogó harmadik fokára a MAFC állhatott, mivel a Heroes mellett a győri Up&Fly fiataljaival is ikszelt. Az ötödik helyért az Up&Fly2 legyőzte a kis Hősöket.

A végeredménynél talán még fontosabb, hogy rengeteg fiatalt láthattunk mindegyik csapatban, akik minden tekintetben felvették a versenyt a sokéves rutinnal bíró felnőttekkel. Illetve a kifogástalan Spirit (mind a hat csapat Spirit-pont átlaga 10 felett volt), és a hangulat emelkedettsége is üdvözítő volt.

II. RAAB Kupa, Győrszentiván, Molnár Vid Központ, 2019. január 27.

1. MUFA (SOTG)

2. Heroes

3. MAFC

4. Up&Fly

5. Up&Fly2

6. Heroes2

A teljes mezőny nevében köszönjük a házigazda Egyesületnek és Luka Vilmosnak a szenzációs vasárnapot! (Amint a képen látható, az EB-re készülő Hugoo is meglátogatott minket!)