A négyévente megrendezésre kerülő Ultimate frizbi Európa-bajnokság (European Ultimate Championship - EUC) a csapat-sportjátékok között a legnagyobb méretű nemzetek közötti verseny. Mivel a sportágban a női és férfi mezőny mellett az u.n. mixed (koedukált) divízió is létezik, s az európai sportági szövetség (European Ultimate Federation - EUF) a három kategóriában egy időben és egy helyszínen hirdeti meg a kontinensviadalt, így 2019. június 29. és július 6 között közel 90 nemzeti válogatott több mint 2.000 versenyzőjét láthatjuk vendégül.

A  kiemelt sportesemény hivatalos angol nyelvű oldala (www.euc2019.com) mellett jelen oldalunkon magyar nyelven közöljük folyamatosan a legfrissebb híreket, aktualitásokat, érdekességeket.  

 

2018.07.09. Első sajtótájékoztató 

Több mint egy évvel a verseny megnyitója előtt, 2018. június 19-én került sor az EB első sajtótájékoztatójára. Az eseményen felszólalt Dr. Mészáros János NVESZ elnök, a verseny egyik fővédnöke; Andrea Furlan, az EUF elnöke; Dr. Zopcsák László, a verseny fő partnerének, az IWI Nemzetközi Fitnesziskolának alapítója és Erdősi Zoltán az MRKSZ és az EB Szervező Bizottságának elnöke. A díszvendégek között köszönthettük továbbá Bóné Zoltánt, az NVESZ főtitkárát és Hoffmann Juditot, Győr város Polgármesteri Hivatal Sportosztályának vezetőjét. A média képviselői megtöltötték a helyszínül szolgáló Földes Józsi Vendéglője dísztermét. Számos országos és győri sajtóorgánum munkatársai mellett jelen volt például a Magyar Távirati Iroda (MTI) szerkesztője is. A mintegy egy órás sajtótájékoztató során nem csak a kontinensviadalról, de magáról az Ultimate frizbi sportág részleteiről, és szövetségünk távlati terveiről is volt alkalmunk beszámolni. A jelen levők ezt követően már az EB logójával ellátott korongokat vehettek át, és egy könnyed állófogadáson emészthették meg az elhangzottakat.

NVESZ interjúk az eseményen

Image may contain: 6 people, people sitting

(Dr. Mészáros János NVESZ elnök a jövő év egyik legnagyobb és legfontosabb sporteseményének nevezte az Ultimate EB-t!)

Terveink szerint idén ősszel kerül sor a következő sajtótájékoztatóra, melyen már a nevezett csapatok számáról és listájáról tudunk beszámolni. A helyszín ezúttal Győr lesz.

 

2018.06.03. EB logók Kazi Zsolt jóvoltából

Megszülettek a jövő évi EB logói. A pályáztatás, majd másfél hónapos együttműködés során fő célkitűzés volt egy olyan arculat megalkotása, mely egyszerre kedves a sportág szerelmeseinek szerte a kontinensen, és sokatmondó azon hazai sportbarátoknak, akik éppen az EB kapcsán fogják megismerni az Ultimate sportágat. Kazi Zsolt, a BME hallgatójának lendületes és légies vonalvezetése frappánsan ötvözi a kettős célkitűzést. Ez úton is köszönjük az igényes munkát!

 

 

2018.05.17. IWI - szakmai partner!

A mai napon stratégiai együttműködést kötött szövetségünk az IWI Nemzetközi Fitnesziskolával. A megállapodás értelmében a jövő nyári Ultimate EB idején a világszerte ismert magyar fitnesz brand szakemberei kiegészítő programokkal színesítik a frizbi kontinensviadalt. Konferenciák sorát tartják majd az edzőknek, sportszakembereknek angol nyelven a győri komplexumokban többek között a sportegészségtan, sporttáplálkozás, edzéselmélet témakörökben. A frizbi játékosok és érdeklődők pedig gyakorlati foglalkozásokon vehetnek részt, mint például: jóga, aerobic, fitbalance, erőnléti edzés stb. Az együttműködést ezúton is köszönjük Dr. Zopcsák László Úrnak, az IWI alapító-elnökének.

 

2018.05.10. Fővédnökök!

Óriási megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a hazai sportélet kiemelkedő vezetői vállalták el az Európa-bajnokság fővédnöki tisztségét:

Dr. Szabó Tünde Államtitkár, Sportért felelős államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma,

Borkai Zsolt Polgármester, Győr,

Dr. Mészáros János Elnök, Nemzeti Versenysport Szövetség.