A négyévente megrendezésre kerülő Ultimate frizbi Európa-bajnokság (European Ultimate Championship - EUC) a csapat-sportjátékok között a legnagyobb méretű nemzetek közötti verseny. Mivel a sportágban a női és férfi mezőny mellett az u.n. mixed (koedukált) divízió is létezik, s az európai sportági szövetség (European Ultimate Federation - EUF) a három kategóriában egy időben és egy helyszínen hirdeti meg a kontinensviadalt, így 2019. június 29. és július 6 között közel 90 nemzeti válogatott több mint 2.000 versenyzőjét láthatjuk vendégül.

A  kiemelt sportesemény hivatalos angol nyelvű oldala (www.euc2019.ultimatecentral.com) mellett jelen oldalunkon magyar nyelven közöljük folyamatosan a legfrissebb híreket, aktualitásokat, érdekességeket.  

 

2018.05.17. IWI - szakmai partner!

A mai napon stratégiai együttműködést kötött szövetségünk az IWI Nemzetközi Fitnesziskolával. A megállapodás értelmében a jövő nyári Ultimate EB idején a világszerte ismert magyar fitnesz brand szakemberei kiegészítő programokkal színesítik a frizbi kontinensviadalt. Konferenciák sorát tartják majd az edzőknek, sportszakembereknek angol nyelven a győri komplexumokban többek között a sportegészségtan, sporttáplálkozás, edzéselmélet témakörökben. A frizbi játékosok és érdeklődők pedig gyakorlati foglalkozásokon vehetnek részt, mint például: jóga, aerobic, fitbalance, erőnléti edzés stb. Az együttműködést ezúton is köszönjük Dr. Zopcsák László Úrnak, az IWI alapító-elnökének.

 

2018.05.10. Fővédnökök!

Óriási megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a hazai sportélet kiemelkedő vezetői vállalták el az Európa-bajnokság fővédnöki tisztségét:

Dr. Szabó Tünde Államtitkár Asszony, Sportért felelős államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma,

Borkai Zsolt Polgármester Úr (Győr), korábbi MOB elnök,

Dr. Mészáros János Elnök Úr, Nemzeti Versenysport Szövetség.